Бобо Бермундо

“Бобо Бермундо и отряд “Пипер” – книга за четене, засаждане и изяждане

Една по-специална книга, създадена с шрифт Adys! “Книгата е напечатана с безвредно за почвата еко мастило върху 100% рециклирана натурално бяла хартия. Съдържа ръчно направена хартия с вградени семена за покълване.

🌱
Използвано е екологично растително лепило. При отпечатването ѝ не е генериран хартиен отпадък.” Това не е просто книга, това е кулминация в устойчивото производство на печатно издание. А “от страниците на тази книга може да отгледате малка домашна градина от ядливи цветя, саксийни ягоди, домати, моркови, репички, чушлета и марули”. И в допълнение цялата е създадена с шрифт, подходящ за дислексици. Текстът е обемен за
самостоятелно четене от начинаещите читатели, но за сметка на това историята може да интригува и дете на 3 години (поне в нашия случай).

🍓
И малко повече за моята среща с Бобо Бермундо. Зачитам се в статия от Рада Бонева и съм запленена от цялостната концепция! И леко се гордея, че това издание е българско, а не превод. Стигам до изречението “Шрифтът е за хора с дислексия…” и се сепвам, хем толкова внимателно разгледах снимките, хем изобщо не бях забелязала. И последва съвсем чиста детска радост, че Adys е част от такъв проект! Вероятно из между многото кореспонденции с издатели и автори, които ми съобщават, че ще използват шрифта, съм пропуснала този. Но вълнението беше голямо! Изпуснах представянето на книгата, тъй като местата бяха свършили. Но по-късно книгата стигна до мен дни след рождения ден! Бобо Бермундо е първата книга с шрифт Adys, която съм прочела от начало до край, поне 50 пъти!

😁
За предаване на усилията, които стоят зад едно такова издание ще използвам цитат на Дарина Димитрова, част от Plantaboo – “Изисква се страхотно търпение, постоянство и кураж да експериментираш с алтернативни производствени методи и суровини.” Благодаря на екипа, реализирал такава чудесна книга и пожелавам както на тях, така и на читателите още невероятни
книги!

заглавие: “Бобо Бермундо и отряд “Пипер”
автор: Цветелина Вътева
издателство: plantaboo.eu
ISBN: 978-619-91157-0-1
година: 2019

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email